Donaco International Ltd Bersedia Membuka Semula Star Vegas di Kemboja
toto

Donaco International Ltd Bersedia Membuka Semula Star Vegas di Kemboja

Donaco International Ltd telah mengumumkan bahawa ia akan meneruskan operasinya di Star Vegas sambil menunggu kelulusan akhir daripada kerajaan Kemboja. Star Vegas terletak di sekitar sempadan dengan Thailand, di bandar bernama Poipet.

Star Vegas Menutup Pintunya pada April 2021
Selepas melaporkan kerugian sebanyak AU$530,000 ($373,000) dalam tempoh tiga bulan hingga 30 Jun 2021, Donaco International melaporkan bahawa Star Vegas akan ditutup pada 27 April. Ketika itu, pengerusi bukan eksekutif Donaco, Paul Porntat, menyatakan bahawa tempoh itu tidak tidak mudah. Porntat seterusnya mengatakan bahawa wabak itu “telah memberi kesan kepada industri secara keseluruhan” dan disebabkan fakta itu, kesihatan kakitangan dan pelawat telah menjadi “keutamaan nombor satu.”

Star Vegas adalah antara kasino yang diperintahkan oleh kerajaan Kemboja untuk menghentikan semua operasi dan sejak itu, syarikat itu telah mengambil langkah yang perlu untuk memastikan perniagaan itu dilindungi dan wang tunai terpelihara.

Pada hari Jumaat, syarikat itu juga melaporkan penurunan hasil bersih sebanyak 91.7% YoY. Hasil bersih dari awal 2022 hingga 31 Mac mencecah AU$230,000 ($162,000). Kesemua wang ini dijana oleh Aristo International Hotel di Vietnam.

Walau bagaimanapun, keadaan sedang mencari untuk menambah baik dan itu Live draw sgp adalah sesuatu yang diakui oleh Porntat. Beliau menyatakan bahawa walaupun suku Mac “menjadi satu lagi tempoh yang mencabar untuk Donaco,” syarikat itu bersedia untuk menyambung semula semua operasi Star Vegas sebaik sahaja pihak berkuasa di Kemboja memberi lampu hijau.

Porntat Optimis tentang Masa Depan Donaco
Semasa mengulas mengenai pembukaan semula Star Vegas, Porntat juga menyatakan bahawa Donaco sedang meneroka pilihan tambahan yang akan membolehkannya mengekalkan kestabilan perniagaan sehingga “keadaan yang lebih luas bertambah baik.”

Porntat menyentuh masa depan jangka panjang syarikat itu, menyatakan bahawa hk hari ini live semua orang di Donaco optimis mengenainya. Beliau memetik kadar vaksinasi yang tinggi sebagai sebab utama di sebalik keyakinan itu. Menurutnya, ia akan menyebabkan sekatan perjalanan ditarik balik, serta sekatan sempadan.

Walaupun ia akan mengambil masa sebelum corak perjalanan kembali dalam keadaan biasa, Donaco akan bersedia apabila pelancongan antarabangsa berkembang semula. Menurut Donaco, kedudukan tunai semasa syarikat ialah $2.5 juta. Ia baru-baru ini membayar hutang bernilai sekitar $100 juta kepada Mega Bank.

Hutang itu dikutip pada 2015, tetapi beberapa siri masalah, salah satunya ialah pengeluaran macau wabak, melanda perniagaan dan yang menyebabkan Donaco ketinggalan dalam pembayaran biasa. Nasib baik, Donaco menghasilkan resolusi saat-saat akhir pada tahun 2021 yang akan membolehkannya menampung hutang. Pembayaran terakhir sebanyak $1.8 juta telah dibuat pada 30 Disember 2021.